trešdiena, 2023. gada 16. augusts

Tā ir brīvība! Ikviens var būt opozīcijā


Mums šobrīd ir matemātiskai brīvībai ļoti labs Saeimas sastāvs. Matemātiskā brīvība veicina konkurenci. Sen tā nav bijis.

Es nerakstīšu, kādas ir daudzās matemātiski teorētiskās iespējas, lai kopā saskaitot vismas 3 no skaitļiem, sanāktu vismaz 50. Tur viss būtu iespējams - nemaz nav tik lielas tās pretrunas, jo partiju ideoloģija ir vāja, bet komunikatori var izmeistarot brīnumus ar skaidrojumiem par to, kāpēc šie pretrunīgie ir kopā, piepalīdzot arī karam Ukrainā un Vāgneriešiem pie robežām.

Bet akcentējams ir tas, ka ikviena no 7 frakcijām un ikviens no 2 neatkarīgajiem deputātiem var būt opozīcijā. Ikviens!

Šlesers un Rosļikovs ir vistuvāk opozīcijai, arī vienīgie, kas tuvu pie “sarkanajām līnijām”, kuras šajā Saeimā ir salīdzinoši ļoti blāvas un viegli retušējamas.

Opozīcijā var palikt šī brīža opozicionāri - Progresīvie un ZZS.

Opozīcijā var nonākt arī vēl Kariņa laikā “atlaišanai plānotie” - Nacionālā apvienība un APVIENOTAIS SARAKSTS.

Un visbeidzot, opozīcijā var nonākt arī Jaunā Vienotība, jo 50+ var savākt arī 4 frakcijas pat nepārkāpjot “sarkanās līnijas”.

Viss ir iespējams. Arī tāpēc, ka Latvijas politikas nacionālā īpatnība ir nevis apvienoties mērķa labā, bet apvienoties pret kaut ko. Iepriekš apvienojās pret krieviem, pret ”zaļzemniekiem”, pret progresīvajiem. Pret ko apvienosies šoreiz, tik tāds ir tas jautājums… 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru