pirmdiena, 2023. gada 7. augusts

Arī SOK tolerancei ir savas robežas...



Žēl par ukrainietei Olga Kharlan atņemto uzvaru, bet, domāju, ka viņa un Ukraina šobrīd ir ieguvusi vairāk. Un vēl lielāku mācību ir ieguvusi sporta sabiedrība visā pasaulē.

Arī es līdz šim esmu centies būs tolerants pret individuāliem sportistiem, izprotot, ka daudzi no viņiem ir kā ķīlnieki, jo īpaši sportisti Baltkrievijā. Bet te, lūk, piemērs, kā beidzās piekāpšanās un pretimnākšana.
Atgādināšu, ka, lai piedalītos tajā paukošanas duelī, Ukrainā pat nācās mainīt likumu, ļaujot ukraiņu sportistiem cīnīties pret starptautiskās federācijas sacensībās pielaistajiem neitrālajiem sportistiem. Ukrainiete, turklāt, jau iepriekš deklarēja, ka rokas spiediens nebūs. Bet neitrālajai Krievijas sportistei ar to bija par maz, viņa bija tā, kas iesniedzas protestu, kas tika akceptēts.
Citkārt ir svarīgi zaudēt mazu cīņu, lai izcīnītu uzvaru lielā kaujā. Domāju, ka šis starpgadījums ir pielicis punktu diskusijās Krievijas un Baltkrievijas individuālo sportistu startēšanu Parīzē 2024. Nav vēlēšanās glamūrīgajā Parīzē redzēt šādu toksiskumu. Arī SOK tolerancei ir savas robežas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru